Yağlarda yenilik ve teknoloji liderliği

Yağlarda yenilik ve teknoloji liderliği

Yüksek yenilik gücü seviyesi FUCHS iş modelinde önemli bir itici güçtür. FUCHS endüstri ortalamasının üzerindeki yenilik hızı ve yüksek uzmanlık seviyesi ile üstünlüğünü sürdürür. Hedefimiz, yağların potansiyelini sürekli olarak geliştirmektir; yani, etkinliği arttırırken ürün yaşam döngüsünü uzatmak; enerji, proses ve maliyet etkinliğini iyileştirmenin yanı sıra yeni teknik ve düzenleme gereklilikleri uyarınca çok amaçlı yağlar ve yenilikçi ürünler geliştirmektir. Aynı zamanda çevre ve kaynakların korunmasına katkıda bulunan yağ çözümlerini geliştirme amacına ve sürdürülebilir hedeflere bağlıyız.

Bu nedenle FUCHS Group’ta araştırma ve geliştirmenin önemi vurgulanır. Şirketimizin şu anda nanoteknolojiler ve asgari miktar yağlama gibi yeni teknoloji fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen 600’den fazla devam eden araştırma ve geliştirme projesi vardır. Bu projeler, dünya genelinde 25 laboratuvar merkezinde 400 civarında mühendis ve bilim adamı tarafından desteklenmektedir. Laboratuvar çalışanlarının yaklaşık %10’u araştırma ve geliştirme alanında çalışmakta olup FUCHS, sürekli olarak teknik ve personel kapasitesini daha da genişletmeye yönelik yatırımlar yapar. Mannheim’da bulunan genel merkezdeki son derece modern Teknoloji Merkezi uluslararası uzmanlar ağını koordine eder, yetenek ve deneyimi bir araya getirir ve global gereklilikler uyarınca bilgi transferini destekler.

Müşterilerimizin gereksinimlerine yönelik araştırma ve geliştirme

FUCHS, yağları en uygun biçimde proses ve makine ile ilgili gerekliliklere adapte etme amacıyla müşterisiyle işbirliği içinde ve doğrudan müşterisinde uygulama esaslı geliştirme faaliyetlerinde bulunur. Bunun yanı sıra, FUCHS temel araştırmaya büyük önem verir; üniversiteler, akademik kuruluşlar, biyoteknoloji şirketleri ve OEM’ler gibi müşterileriyle disiplinler arası araştırma projelerinde ve ortaklıklarında taahhütlerinin arkasında durur. FUCHS geniş kapsamlı laboratuvar ve simülasyon kapasitesine sahiptir. Ürün geliştirmeler yoğun test serileri ile bir arada gerçekleştirilir. Tıbbi mühendislik sektöründe kullanılan bütün yağlar sitotoksisite testleri ile hücreler ve dokularda potansiyel hasara karşı testlere tabi tutulur. FUCHS bu tür testler gerçekleştiren az sayıda yağ üreticisinden biridir.